Industrija nafte i plina

 


 

Montmontaža-Oprema d.o.o. nudi širok raspon usluga u sektorima eksploatacije i prerade nafte i plina.

 

 

 

U sektoru eksploatacije nafte i plina nudimo usluge izgradnje, montaže i puštanja u rad postrojenja kao što su: • Postrojenja za obradu nafte i plina • Podzemni i nadzemni cjevovodi • Mjerno–redukcijske stanice plina • Kompresorske stanice • Ugradnja ostale procesne opreme i cjevovoda prema projektnim specifikacijama.

Naše aktivnosti u sektoru prerade nafte i plina su pretežno usmjerene na radove u rafinerijskim postrojenjima gdje izvodimo radove izgradnje i rekonstrukcije procesnih sustava.

 

 

 

Energetika i industrija

 


 

Usporedno sa izgradnjom spremnika i postrojenja za naftu i plin, također smo konstantno prisutni i u energetsko-industrijskom sektoru. Jedan od najbo ljih primjera za to je montaža akumulatora topline (750 MWh, 150 MW, visina 50.1 m, promjer 24 m) sa instalacijom cjevovoda, u elektrani TE-TO Zagreb. Ovaj projekt potvrđuje sposobnost naše tvrtke da organizira i izvede najzahtjevnije projekte na siguran način u predviđenom roku.

U termoelektranama također izvodimo i sve ostale investicijske radove kao i usluge održavanja. U sektoru Petrokemije prisutni smo prilikom izgradnje novih ili rekonstrukcije postojećih cjevovoda i opreme. Također, pružamo usluge sanacije i godišnjih remonta ovisno o zahtjevima klijenata.

U farmaceutskoj industriji sudjelujemo kod izgradnje novih postrojenja te ugradnje novih cjevovoda.

 

 

 

Održavanje

 


 

Održavanje postrojenja je od vitalne važnosti kako bi se osigurao siguran i optimalan rad.

Montmontaža-Oprema d.o.o. pruža usluge stro- jarskog održavanja u sektorima industrije nafte i plina, petrokemije i energetike. Zahvaljujući velikom broju uspješno završenih projekata razvili smo brojne dugoročne poslovne odnose sa brojnim klijentima, koji se ostvaruju putem redovnih i/ili višegodišnjih ugovora. Kontinuirano smo prisutni u rafinerijama kompanije INA d.d. u Sisku i Rijeci, kao i na naftnim terminalima kompanije JANAF d.d. u Zagrebu i Omišlju.

Kvaliteta naših aktivnosti vezanih uz radove odr- žavanja dokazana je i u petrokemijskoj industriji. Radovi na postrojenju PP5 – BOREALIS (Polyolefin, Schwechat; Austria) u 2017. g. uključivali su strojar- ske radove na posudama, reaktorima, frakcionalnim kolonama, izmjenjivačima topline, cjevovodima, ventilima i ostaloj statičnoj procesnoj opremi.

Montmontaža-Oprema d.o.o. izvršila je preko 16.700 aktivnih radnih sati na predmetnoj lokaciji i preko 10.300 radnih sati kroz pripremne radove i koordinaciju.

 

 

Galerija:

 


 

Akumulator topline

HEP-PROIZVODNJA d.o.o. - Izgradnja akumulatora topline ( 21.000 m3; 750 MWh, 150 MW)

Blowdown

ĐURO ĐAKOVIĆ HOLDING d.d. - Instalacija zatvorenog sustava "Blowdown" na postrojenju Koking KP-4 u rafineriji nafte Sisak.

Borealis

BOREALIS AG, Beč, Austrija - Radovi remonta na Borealis Polyolefine PP5 Plant postrojenju

Mjerno-redukcijske stanica

PLINACRO d.o.o. - Izrada (uključujući isporuku i puštanje u rad) kontejnerske mjerno-redukcijske stanice u pogonu Montmontaža-Oprema d.o.o.

Scruber

PETROKEMIJA d.d. - Demontažno-montažni radovi na ugradnji "scrubera" u Petrokemiji Kutina